Jan
23
sre
Šrilanka – Odsev Duše z Vesno Neferamis @ Šrilanka
Jan 23 @ 18:00 – Feb 3 @ 19:00
Šrilanka - Odsev Duše z Vesno Neferamis @ Šrilanka | Kolombo | Western Province | Šrilanka

Šrilanka, rajska razkritja, ayurveda in aborigini Vedha

Lepote tega sveta, doživete skozi mistično prepletanje mnogih povezovanj,
ostanejo med nepozabnimi spomini.

Združitev elementov življenja, raznolikost narave, ljudi, običajev
in vstop v zakladnice Duše so temelji našega potovanja.

Skozi uvide, meditacije, potopitev v tišino se dotaknemo Duše in Sebe.

Zadnji dnevi ob morju so namenjeni povezovanju, zdravljenju, negovanju telesa z ajurvedskimi masažami, medsebojnim povezavam in pripravi na drugačno pojmovanje marsikatere pretekle izkušnje.

 

Potovanje: 23. 1. – 3. 2. 2019

Cena: 1.850 € pri min 15 potnikih

Vključeno:
Povratna letalska vozovnica Ljubljana-Colombo-Ljubljana, vse pristojbine, vsi prevozi s klimatiziranimi turističnimi vozili po Šrilanki, safari v parku Mineriya (terenska vozila), vožnja s tuk-tuki, obisk ayurveda centra in tretma (celostni paket) ter obisk staroselcev Vedha z njihovim šamanom, vožnja s panoramskim vlakom v šrilanško višavje, namestitve v preverjenih hotelih 4*, osnovne napitnine, polpenzion in dnevni obroki iz svežega sadja ob naši poti, slovensko vodenje, uvidi, energijska priprava in meditacije Vesne Neferamis, lokalni spremljevalci in vse vstopnine za navedene oglede ter ETA registracija za vstop na Šrilanko.

Možna doplačila:
– enoposteljna soba: 317 €,
– odpovedni riziko: 89 €

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA – COLOMBO
Zbor na letališču in prijava ter polet s presedanjem proti Colombu. Obrok na letalu.

2. dan: COLOMBO
Po pristanku sledi ureditev formalnosti in prevoz v mesto. Kratka osvežitev in krajši orientacijski ogled Colomba, kjer nas bo presunilo mnoštvo in medsebojna vpetost v družbo različnih templjev svetovnih religij (kovili, stupe, mošeje, cerkve…). Zapeljali se bomo tudi na tržnico, nato pa postali na zelenici, ki je okno v svet za Šrilanko že stoletja. Zelenico na obalni ravnici krasi tudi obnovljena stara dama Galle Face hotel, kjer si bomo privoščili pravi Cejlonski čaj, zaščitni znak Šrilanke. Po lepem doživetju in pogledu na mogočni Indijski ocean pa se bomo vrnili v naš hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: COLOMBO – DAMBULLA – ANURADHAPURA
Zajtrku bo sledil prevoz proti severu. Na poti se bomo ustavili tudi za odlični ananas in banane. Ob prihodu v Dambullo se bomo povzpeli do svetega templja Dambulla rock, kjer je v skalo vklesanih pet tempeljskih votlin s stoterimi kipi Bude. Sveti kraj je nudil dom številnim menihom in popotnikom, izgnanim budističnim kraljem pa je nudil zatočišče pred preganjalci. Velja za eno izmed treh najbolj svetih točk na otoku. Po obisku se bomo usmerili še do prve singalske prestolnice v Anuradhapuri, se namestili v hotelu, povečerjali in večer izkoristili kar najbolje. Nočitev.

4. dan: ANURADHAPURA – HABARANA
Zajtrk. Nato se bomo podali v arheološki park, kjer bomo občudovali izjemno veličino in mogočnost največjih stup na otoku, nato se bomo podali do svetega Bodhi drevesa, mladike tistega, pod katerim je sam Buda doživel razsvetljenje. Postali pa bomo tudi pri največjem stoječem kipu Bude – Avukana Budi. Izjemno močne in svete točke dneva nas bodo vsekakor prerodile. Na poti nazaj na jug si bomo privoščili kak rambutan ali kraljevi kokos… Nato pa se bomo podali na obisk v vasico Hiriwadunna, kjer bomo obiskali lokalno domovanje in se pustili skromno pogostiti s strani domačinov. Še krajša vožnja s čolnom po jezeru, ki vaščanom daje vodo in hrano. Namestitev v hotelu in krajši predah. Sledila bo večerja in nočitev.

5. dan: SAFARI MINERIYA – KANDY
Zajtrku bo sledil izlet s terenci v neokrnjeno naravo parka Mineriya. Park je poznan po največji koncentraciji slonov na Šrilanki in z malo sreče jih bomo resnično srečali. Park je prav tako domovanje plahih šrilanških leopardov, katere odlikuje izjemna lepota, a žal je srečanje z njimi izjemna redkost. Po prijetni izkušnji in umiku v naravo pa se bomo odpeljali v Kandy. Na poti bomo obiskali lepo ohranjeni tempelj Nalanda gedige, ki je hkrati posebnost Šrilanke tako arhitekturno, kot tudi z vidika reliefnega okrasja, saj je to edini tempelj v državi, kjer najdemo upodobljene kipe v pozah kamasutre. Popoldanski prihod v Kandy nas bo pogostil z obiskom najsvetejšega templja otoka, kjer hranijo relikvijo budov zob. Namestitev, večerja in nočitev.

6. dan: KANDY – MAHIYANGANAYA
Zajtrk. Prav poseben dan bo namenjen obisku staroselcev Šrilanke – prebivalcem Veddha. Samo še kakih 3000 jih živi po enostavnem konceptu lova in nabiralništva, domujejo v preprostih kočah odlikuje pa jih spretnost preživetja pridobljena in prekaljena skozi tisočletja poznavanja skrivnosti otoka in vsekakor tudi vodenje njihovih izjemnih šamanov. Obisk vasice in posebna spiritualna izkušnja. Ko se nam bo dovolj prvinske izkušnje pa se bomo vrnili v naš hotel. Na poti si bomo privoščili sadno »kosilce«. Krajši predah in sledila bo večerja. Nočitev.

7. dan: KANDY in AYURVEDA
Po zajtrku se bomo podali v center ayurvedske medicine. O tej pomembni zdravilno-relaksacijski panogi se bomo najprej poučili v družbi izvedenca, nato pa si bomo privoščili tudi celostni paket razvajanja in nege telesa. Po prijetni izkušnji bo potrebno malce podoživljati in spoznavati novo pridobljene občutke. Popoldan si bomo vzeli čas za obisk pestrosti vegetacije, ki se nahaja v čudovitem botaničnem vrtu Kandy-ja. Večerja in nočitev.

8. dan: KANDY – NANOYA – WASKADUWA
Po zajtrku se bomo vkrcali na panoramski vlak, kateri nas bo ležerno popeljal mimo tropskega rastja, slikovitih vasic, čajnih plantaž in čudovitih slapov naravnost v srce šrilanškega višavja. Končna postaja bo Nanoya, kjer se bomo zopet spustila nazaj v nižavje, prav do 0 m nadmorske višine, saj bomo pozno popoldan že lahko preizkušali moč in lepoto indijskega oceana. Namestitev v hotelu na obali. Večerja in nočitev.

9. dan: WASKADUWA
Zajtrk, večerja. Prost dan za uživanje, delavnice, sproščanje in kopanje. Nočitev.

10. dan: WASKADUWA
Zajtrk, večerja. Prost dan za uživanje, delavnice, sproščanje in kopanje. Nočitev.

11. dan: WASKADUWA – COLOMBO – EVROPA
Po zajtrku prosto do odjave. Popoldanski prevoz do Colomba, prijava in polet proti Evropi.
Obrok na letalu.

12. dan: – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta s presedanjem in postankom v Istanbulu. Obrok na letalu.

Organizator: VARD d.o.o. Celje

Rok za prijave: 30.9.2018

Prijavnica:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...
Apr
8
pon
Egipt z Vesno Neferamis 2019 @ Egipt
Apr 8 @ 07:00 – Apr 20 @ 22:00
Egipt z Vesno Neferamis 2019 @ Egipt | Mesto Kairo | Kairo | Egipt

13 dni Egipta – Kairo, Križarjenje po Nilu in počitnice v Hurgadi

Cena vključuje:
Letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Aleksandrija, Hurgada-Istanbul-Ljubljana, Kairo-Assuan v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 5* v Aleksandriji, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 5* Kairu in kosila oz. večerje v nacionalnih restavracijah, 3 noči – križarjenje na ladji 5*lux od Assuana do Luxorja na bazi polnega penziona, 5 x nočitev v hotelu 5* v Hurgadi – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, napitnine, vstopni vizum, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z Asistenco v tujini, vodenje in organizacija ter meditacije, delavnico in uvide Vesne Neferamis.

Odhod: 08.04.2019
CENA: 1.999 €
Minimalno število potnikov je 15

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba: 290 €
  • Zavarovanje odpovedi rizika turističnega potovanja: 100 €

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.
Cepljenje: Ni potrebno.
Vizum: je potreben.

PROGRAM POTOVANJA

1.dan
LJUBLJANA-ISTANBUL-ALEKSANDRIJA
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00 uri.
Prijava na polet preko Istanbula proti Aleksandriji. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2.dan
ALEKSANDRIJA-KAIRO
Po pristanku ob 2.05 uri in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev. Po zajtrku ogled glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju. Mesto je leta 332 pr.n.št. ustanovil Aleksader Veliki in po njem je dobilo ime.Kot rezidenca dinastije Ptolemajcev je postalo glavno mesto in si kot središče znanosti pridobilo velik ugled. Potem ko so Aleksandrijo osvojili Rimljani, so spomeniki propadli in šele pod Mohamedom Alijem se je zanjo začelo novo obdobje obnove in razcveta. Aleksandrija je tako danes privlačno in živahno pristaniško mestece. Ogled mesta, katakomb, knjižnice, Pompejevega stebra, amfiteatra ter sprehod ob Quitbayevi trdnjavi, kjer je nekoč stal svetilnik – eno od sedmih čudes sveta. Kosilo v restavraciji. Prevoz v Kairo, namestitev, nočitev.

3.dan
KAIRO
Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Povratek v hotel, nočitev.

4.dan
KAIRO
Zajtrk. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Kosilo v nacionalni restavraciji, popoldan pa postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Večerja, nočitev.

5.dan
KAIRO-ASSUAN
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Assuan, najjužnejše egiptovsko mesto ki deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev

6.dan
ASSUAN-KOM OMBO
Zajtrk. Po kosilu plovba proti Kom ombu, večerja, nočitev. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.

7. dan
KOM OMBO-EDFU-LUXOR
Še pred zajtrkom ogled templja Kom ombo, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Kosilo. Plovba proti Edfuju, kjer se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerni prihod v Luxor, ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Večerja, nočitev.

8.dan
LUXOR-HURGADA
Po zajtrku ogled Luxorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Ogledali si bomo Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo – bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Vožnja na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Po ogledih vožnja v Hurgado, namestitev, koriščenje storitev vse vključeno.

9.dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno.

10.dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.
Prosto. Nočitev.

11. dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

12. dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

13.dan
HURGADA-ISTANBUL-LJUBLJANA
Zgoden prevoz na letališče. Polet letala preko Istanbula do Ljubljane.

Odgovorni organizator:
Vard d.o.o. Celje
Pe Turistična agencija
Stanetova 6
3000 CELJE
Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja: www.vard.si

Prijava:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...