Egipt z Vesno Neferamis 2019

Kdaj:
8. april, 2019 @ 07:00 – 20. april, 2019 @ 22:00
2019-04-08T07:00:00+02:00
2019-04-20T22:00:00+02:00
Kje:
Egipt
Mesto Kairo
Kairo
Egipt
Cena:
1.999 €
Kontaktna oseba:

13 dni Egipta – Kairo, Križarjenje po Nilu in počitnice v Hurgadi

Cena vključuje:
Letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Aleksandrija, Hurgada-Istanbul-Ljubljana, Kairo-Assuan v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 5* v Aleksandriji, 3 x nočitev z zajtrkom v hotelu 5* Kairu in kosila oz. večerje v nacionalnih restavracijah, 3 noči – križarjenje na ladji 5*lux od Assuana do Luxorja na bazi polnega penziona, 5 x nočitev v hotelu 5* v Hurgadi – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, napitnine, vstopni vizum, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z Asistenco v tujini, vodenje in organizacija ter meditacije, delavnico in uvide Vesne Neferamis.

Odhod: 08.04.2019
CENA: 1.999 €
Minimalno število potnikov je 15

Doplačila po želji:

  • Enoposteljna soba: 290 €
  • Zavarovanje odpovedi rizika turističnega potovanja: 100 €

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.
Cepljenje: Ni potrebno.
Vizum: je potreben.

PROGRAM POTOVANJA

1.dan
LJUBLJANA-ISTANBUL-ALEKSANDRIJA
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00 uri.
Prijava na polet preko Istanbula proti Aleksandriji. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2.dan
ALEKSANDRIJA-KAIRO
Po pristanku ob 2.05 uri in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev. Po zajtrku ogled glavnega morskega pristanišča ob Sredozemskem morju. Mesto je leta 332 pr.n.št. ustanovil Aleksader Veliki in po njem je dobilo ime.Kot rezidenca dinastije Ptolemajcev je postalo glavno mesto in si kot središče znanosti pridobilo velik ugled. Potem ko so Aleksandrijo osvojili Rimljani, so spomeniki propadli in šele pod Mohamedom Alijem se je zanjo začelo novo obdobje obnove in razcveta. Aleksandrija je tako danes privlačno in živahno pristaniško mestece. Ogled mesta, katakomb, knjižnice, Pompejevega stebra, amfiteatra ter sprehod ob Quitbayevi trdnjavi, kjer je nekoč stal svetilnik – eno od sedmih čudes sveta. Kosilo v restavraciji. Prevoz v Kairo, namestitev, nočitev.

3.dan
KAIRO
Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in od koder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Povratek v hotel, nočitev.

4.dan
KAIRO
Zajtrk. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Kosilo v nacionalni restavraciji, popoldan pa postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Večerja, nočitev.

5.dan
KAIRO-ASSUAN
Zajtrk. Prevoz na letališče in polet v Assuan, najjužnejše egiptovsko mesto ki deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev

6.dan
ASSUAN-KOM OMBO
Zajtrk. Po kosilu plovba proti Kom ombu, večerja, nočitev. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.

7. dan
KOM OMBO-EDFU-LUXOR
Še pred zajtrkom ogled templja Kom ombo, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Kosilo. Plovba proti Edfuju, kjer se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerni prihod v Luxor, ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Večerja, nočitev.

8.dan
LUXOR-HURGADA
Po zajtrku ogled Luxorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Ogledali si bomo Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo – bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Vožnja na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Po ogledih vožnja v Hurgado, namestitev, koriščenje storitev vse vključeno.

9.dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno.

10.dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.
Prosto. Nočitev.

11. dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

12. dan
HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

13.dan
HURGADA-ISTANBUL-LJUBLJANA
Zgoden prevoz na letališče. Polet letala preko Istanbula do Ljubljane.

Odgovorni organizator:
Vard d.o.o. Celje
Pe Turistična agencija
Stanetova 6
3000 CELJE
Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja: www.vard.si

Prijava:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...