Mistični Egipt z Vesno Neferamis 23.03-02.04.2017

Kdaj:
23. marec, 2017 @ 15:12 – 2. april, 2017 @ 16:12
2017-03-23T15:12:00+01:00
2017-04-02T16:12:00+02:00
Kje:
Egipt
Egipt
Cena:
1.799,00€
Kontaktna oseba:
Daniel Neferamis

Egipt – Kairo, Križarjenje po Nilu in počitnice v Hurgadi
10 dni

Vedno znova se me dotakne mistika Starega Egipta, Neskončne planote puščave, vonjave, ki jih ni nikjer drugje, topli,prijazni ljudje in zgodovina … tista skrita, prava, nerazumljena.

Meditacije, spomini, uvidi, odklepanja … in prva skupina, ki bo doživela Kraljevo mesto Ehnatona, Tel el Amarno. Bila sem tam.
Navdušena, drhteča, ganjena.

November je blizu, toda to ni ovira za Klic Duše.

Potovanje zaključimo na obali Rdečega morja, v prelepem ambientu hotela, kjer sem pisala Svečenico …

 

= SKUPINA JE POLNA =


Cena vključuje:
Letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Kairo, Hurgada-Istanbul-Benetke, Kairo-Assuan v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, prevoz Benetke-Ljubljana, nočitve z zajtrkom v hotelu 5*Kairu in kosila oz. večerje v nacionalnih restavracijah, križarjenje na ladji 5*lux od Assuana do Luxorja na bazi polnega penziona, 3 x nočitev v hotelu 5* v Hurgada – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, napitnine, vstopni vizum, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z Asistenco v tujini, vodenje in organizacija

Odhod: 15.11.2016

CENA:
Pri min. 15 potnikih 1.799 €

Doplačila po želji:
Enoposteljna soba: 290 €

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.
Cepljenje: Ni potrebno.
Vizum: je potreben.

PROGRAM POTOVANJA

23/3 LJUBLJANA-ISTANBUL-KAIRO
Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ob 18.00 uri. Prijava na polet preko Istanbula proti Kairu.
24/3 KAIRO

Po pristanku ob predvidoma 00.35 uri v Kairu in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev.
Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in odkoder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Še krajši postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Povratek v hotel, nočitev.

25/3 KAIRO-TEL EL AMARANA-KAIRO
Zajtrk. Celodnevni izlet v prestolnico faraona Ehnatona, zgrajeno na mestu, ki je bilo zanj sveto. Svetost nove prestolnice je razlagal z obliko hriba, ki je spominjal na hieroglifski znak za obzorje. Sonce se je namreč vsako jutro pojavilo točno znotraj te oblike, kar je predstavljajo idealno mesto za kult posvečen bogu sonca. Mesto je bilo imenovano Akhetaton, to je Atanovo obzorje. Tel el Amarana je edino staroegipčansko mesto, ki je ohranilo mnogo podrobnosti o svojem notranjen načrtu, v veliki meri zato, ker je bilo po smrti faraona Ehnatona zapuščeno. Situirane na vzhodnem bregu Nila ruševine mesta ležijo v grobem od severa proti jugu vzdolž “kraljeve ceste”, zdaj kot Sikhet es-sultana. Kraljeve rezidence so na severu, z osrednjo upravo in verskim področjem, na jugu mesta so stanovanjska predmestja. Po ogledih povratek v Kairo, večerja v restavraciji, nočitev.

26/3 KAIRO-ASSUAN
Zajtrk. Prevoz na letališče in prijava na polet v Assuan. ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje. Vkrcanje na ladjo, kosilo. Ogled templja Philae in Assuanskega visokega jezu, od koder je pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Večerja, nočitev.

27/3 ASSUAN- KOM OMBO
Zajtrk in prosto do izplutja. Kosilo na ladji. Postanek v Kom ombu za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

28/3 EDFU-LUXOR
Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe proti Luxorju, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Po prihodu ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Večerja, nočitev.

29/3 LUXOR-HURGADA
Zajtrk na ladji in odjava.Zapeljali se bomo na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so to ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, v katerem so prikazani izjemno zanimivi reliefi s prizori odprave v Punt. Še postanek za ogled Karnak templja, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo – bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Prevoz v Hurgado, namestitev. Koriščenje storitev »vse vključeno«

30/3 HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.

31/3 HURGADA
Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

2/4 HURGADA-BENETKE-LJUBLJANA
Zgodnji prevoz na letališče. Polet letala ob 4.05 uri preko Istanbula do Benetk. Avtobusni prevoz iz Benetk do Ljubljane.

Odgovorni organizator:
Vard d.o.o. Celje
Pe Turistična agencija
Stanetova 4
3000 CELJE