Mistični Egipt z Vesno Neferamis 16. – 26. 3. 2018

Kdaj:
16. marec, 2018 @ 07:30 – 26. marec, 2018 @ 19:15
2018-03-16T07:30:00+01:00
2018-03-26T19:15:00+02:00
Kje:
Egipt
Mesto Kairo
Kairo
Egipt
Cena:
1.777,00 €
Kontaktna oseba:
Daniel Neferamis

Egipt – Kairo, Križarjenje po Nilu in počitnice v Hurgadi

11 dni

Vedno znova se me dotakne mistika Starega Egipta, neskončne planote puščave, vonjave, ki jih ni nikjer drugje, topli, prijazni ljudje in zgodovina … tista skrita, prava, še vedno nerazumljena.
Templji, darila Bogov, skrivnosti in šepetanja davnin …

Meditacije, spomini, uvidi, odklepanja …

Potovanje zaključimo s kratkim oddihom na obali Rdečega morja.

Prijave na: daniel@neferamis.si

Ob prijavi prejmete vse potrebne informacije.

Cena vključuje:
Letalski prevoz Ljubljana-Istanbul-Kairo, Hurgada-Istanbul-Ljubljana, Kairo-Luxor v ekonomskem razredu, letališke pristojbnine, nočitve z zajtrkom v hotelu 5* Kairu in kosila oz. večerje v nacionalnih restavracijah, križarjenje na ladji 5*lux od Luxorja do Assuana na bazi polnega penziona, 3 x nočitev v hotelu 5* v Hurgadi – storitev na bazi vse vključeno, ogledi po programu z vstopninami, ogled Istanbula, napitnine, vstopni vizum, nezgodno zavarovanje, dodatno zavarovanje z Asistenco v tujini, vodenje in organizacija ter meditacije, uvide, energijska podpora Vesne Neferamis.

Odhod: 16.03.2018

CENA:
Pri min. 15 potnikih: 1.777 €

Doplačila po želji:
Enoposteljna soba: 290 €
Zavarovanje odpovedi rizika turističnega potovanja: 89€

Opomba:
Cena potovanja je po osebi, nameščeni v dvoposteljni sobi.
Potovanje bomo organizirali v primeru 15 plačnikov.
Cepljenje: Ni potrebno.
Vizum: je potreben, dobite ga na letališču v Egiptu in je vštet v ceno potovanja.

Prijavite se preko epošte daniel@neferamis.si ali preko spodnjega obrazca:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...PROGRAM POTOVANJA

1.dan LJUBLJANA-ISTANBUL-KAIRO

Zbirališče potnikov na letališču Ljubljana ob 07.30 uri. Prijava na polet preko Istanbula proti Kairu. Po pristanku in opravljenih vstopnih formalnostih sledi prevoz do hotela, namestitev, nočitev.

2.dan KAIRO

Zajtrk. Sledi ogled izjemne egipčanske prestolnice: Gize s kompleksom piramid Keopsove, Kefrenove in Mikerinove, veličastnih faraonovih grobnic, ki so jih začeli graditi na ukaz faraonov IV. dinastije v čast sončnega boga, Sfinge, za katero zapiski razlagajo, da je ena od oblik boga Harmnakisa in je njena naloga varovanje pokopališča okoli piramid pred vsakim zlom in Dolinskega svetišča, v katerega so mumijo najprej prinesli in kjer je potekal obred »odpiranja ust«, ki je faraonu simbolično omogočal jesti, piti, govoriti in se gibati, torej vse, kar potrebuje pokojnik v drugem življenju in odkoder so faraonovo mumijo po nekaj dneh v leseni krsti prenesli na dvorišče posmrtnega svetišča. Kosilo v nacionalni restavraciji. Ogled delavnic papirusa in parfumerije. Povratek v hotel, nočitev.

3.dan KAIRO

Zajtrk. Nadaljujemo z ogledom Kairskega narodnega muzeja, v katerem se nahajajo mojstrovine starega kraljestva, Hatorinega svetišča in kipov iz novega kraljestva, amarnske galerije, Tutankamonovih zakladov ter sobe mumij. Kosilo v nacionalni restavraciji, popoldan pa postanek na labirintnem bazarju Khan El Khalili, kjer je na ogled in prodaja celotna egipčanska ponudba trgovskega blaga. Večerja, nočitev.

4.dan KAIRO-LUXOR

Zajtrk. Prevoz na letališče in polet do Luksorja, ki se lahko pohvali z vrhunskimi dosežki egipčanske arhitekture, saj je bil slavnih 500 let prestolnica novega kraljestva. Najprej si bomo ogledali Karnak tempelj, ki s svojo razsežnostjo in mogočnostjo – bogovom je posvečenih kar 40 ha površine, prekaša vse egiptovske templje. Prevzamejo nas imena faraonov in dinastij, ki so ga gradile in čim globlje prodiramo v tempelj, tem starejši so spomeniki. Namestitev na ladji, kosilo. Popoldan se bomo zapeljali na Zahodni breg, kjer so si faraoni v času 18. dinastije začeli graditi grobnice v dolinah Tebanskega gričevja in so ta zadnja počivališča v Dolinah kraljev in kraljic med najbolj spektakularnimi ostanki civilizacije ob Nilu vključno z leta 1922 odkrito Tutankamonovo grobnico. Nadaljujemo do templja kraljice Hačepsut, imenovanega tudi Džeser Džeseru (Sijaj vseh sijajev), ki leži ob vznožju Tebanskega gričevja in v katerem puntsko stebrišče prikazuje izjemno zanimive reliefe s prizori odprave v Punt. Večerja, nočitev.

5.dan LUXOR-ESNA-EDFU

Po zajtrku ogled Luksorskega templja, ki je dosti celovitejši od templjev v Karnaku in je posvečen tebanski trojici Amon Minu, Mut in Honsuju. Izplutje. Križarjenje po Nilu je vsekakor najlepši del potovanja, saj za potnika predstavlja lenobno uživanje v plovbi in spoznavanje bogate egiptovske zgodovine hkrati.
V popoldanskih urah bomo prečkali zapornico na Nilu – Esno in v večernih urah prispeli do Edfu-ja. Kosilo, večerja, nočitev.

6.dan EDFU-KOM OMBO

Po zgodnjem zajtrku se bomo odpravili do Horovega templja, ki je za Karnaškim drugi največji tempelj. Tempelj je posvečen bogu Horu s sokolovo glavo, stoji pa na mestu, kjer naj bi se Hor spopadel s svojim stricem Setom za oblast nad svetom. Povratek na ladjo, kosilo in nadaljevanje plovbe do Kom Omba. Postanek za ogled templja, posvečenega dvema bogovoma: desna stran pripada krokodiljemu bogu Sobeku, leva pa Horu starejšemu ali Harirusu. V templju vidimo reliefe Neosa Dionizisa, ki ga kronajo bogovi, Ptolomeja VII. med darovanjem bogovom, zelo zanimivi so tudi reliefi v zunanjem hodniku na steni za sedmimi kapelami, še zlasti razstava zdravniških instrumentov, ki dokazuje, da so bili egiptovski zdravniki zelo napredni že pred 2000 leti. Večerja, nočitev.

7.dan ASSUAN

Prihod v Assuan, ki je najjužnejše egiptovsko mesto in deluje bolj afriško, saj je večina njegovih prebivalcev Nubijcev, ki so temnejše polti in višji od Gornjih Egipčanov, govorijo drugačen jezik in imajo drugačne običaje.
Zajtrk. Z čolnom se bomo zapeljali do otoka Agilika, kjer se nahaja impresiven Tempelj Philae, posvečen boginji Isis, imenovan tudi biser Nila. Še postanek za ogled Assuanskega visokega jezu, od koder je prelep pogled na največje zajezitveno jezero na svetu – Naserjevo jezero. Kosilo. Popoldan bo namenjen odkrivanju čudovitega mesta, kjer se čuti pridih črne Afrike na vsakem koraku in se ponaša z najlepšo tržnico. Večerja, nočitev.

8.dan ASSUAN-HURGADA

Zajtrk. Slikovita vožnja z avtobusom do Hurgade. Med potjo se bodo nudili pogledi na spokojna zelena polja, vasice ter puščavo. Namestitev, večerja, nočitev. Koriščenje storitev vse vključeno.

9.dan HURGADA

Koriščenje storitev vse vključeno. Prost dan za enkratna doživetja ob Rdečem morju ali za kopanje.
Prosto. Nočitev.

10. dan HURGADA

Koriščenje storitev vse vključeno. Prosto. Nočitev.

11.dan HURGADA-ISTANBUL-LJUBLJANA

Zgodnji prevoz na letališče. Polet letala do Istanbula. Po pristanku ogled mesta na dveh celinah, bogatega z znamenitosti iz bizantinskega in otomanskega obdobja, polnega slikovitih uličic. Po ogledu povratek na letališče in polet proti Ljubljani.

Odgovorni organizator:
Vard d.o.o. Celje
Pe Turistična agencija
Stanetova 6
3000 CELJE