Šrilanka – Odsev Duše z Vesno Neferamis

Kdaj:
23. januar, 2019 @ 18:00 – 3. februar, 2019 @ 19:00
2019-01-23T18:00:00+01:00
2019-02-03T19:00:00+01:00
Kje:
Šrilanka
Kolombo
Šrilanka
Cena:
1.850,00 €

Šrilanka, rajska razkritja, ayurveda in aborigini Vedha

Lepote tega sveta, doživete skozi mistično prepletanje mnogih povezovanj,
ostanejo med nepozabnimi spomini.

Združitev elementov življenja, raznolikost narave, ljudi, običajev
in vstop v zakladnice Duše so temelji našega potovanja.

Skozi uvide, meditacije, potopitev v tišino se dotaknemo Duše in Sebe.

Zadnji dnevi ob morju so namenjeni povezovanju, zdravljenju, negovanju telesa z ajurvedskimi masažami, medsebojnim povezavam in pripravi na drugačno pojmovanje marsikatere pretekle izkušnje.

 

Potovanje: 23. 1. – 3. 2. 2019

Cena: 1.850 € pri min 15 potnikih

Vključeno:
Povratna letalska vozovnica Ljubljana-Colombo-Ljubljana, vse pristojbine, vsi prevozi s klimatiziranimi turističnimi vozili po Šrilanki, safari v parku Mineriya (terenska vozila), vožnja s tuk-tuki, obisk ayurveda centra in tretma (celostni paket) ter obisk staroselcev Vedha z njihovim šamanom, vožnja s panoramskim vlakom v šrilanško višavje, namestitve v preverjenih hotelih 4*, osnovne napitnine, polpenzion in dnevni obroki iz svežega sadja ob naši poti, slovensko vodenje, uvidi, energijska priprava in meditacije Vesne Neferamis, lokalni spremljevalci in vse vstopnine za navedene oglede ter ETA registracija za vstop na Šrilanko.

Možna doplačila:
– enoposteljna soba: 317 €,
– odpovedni riziko: 89 €

Program potovanja:

1. dan: LJUBLJANA – COLOMBO
Zbor na letališču in prijava ter polet s presedanjem proti Colombu. Obrok na letalu.

2. dan: COLOMBO
Po pristanku sledi ureditev formalnosti in prevoz v mesto. Kratka osvežitev in krajši orientacijski ogled Colomba, kjer nas bo presunilo mnoštvo in medsebojna vpetost v družbo različnih templjev svetovnih religij (kovili, stupe, mošeje, cerkve…). Zapeljali se bomo tudi na tržnico, nato pa postali na zelenici, ki je okno v svet za Šrilanko že stoletja. Zelenico na obalni ravnici krasi tudi obnovljena stara dama Galle Face hotel, kjer si bomo privoščili pravi Cejlonski čaj, zaščitni znak Šrilanke. Po lepem doživetju in pogledu na mogočni Indijski ocean pa se bomo vrnili v naš hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: COLOMBO – DAMBULLA – ANURADHAPURA
Zajtrku bo sledil prevoz proti severu. Na poti se bomo ustavili tudi za odlični ananas in banane. Ob prihodu v Dambullo se bomo povzpeli do svetega templja Dambulla rock, kjer je v skalo vklesanih pet tempeljskih votlin s stoterimi kipi Bude. Sveti kraj je nudil dom številnim menihom in popotnikom, izgnanim budističnim kraljem pa je nudil zatočišče pred preganjalci. Velja za eno izmed treh najbolj svetih točk na otoku. Po obisku se bomo usmerili še do prve singalske prestolnice v Anuradhapuri, se namestili v hotelu, povečerjali in večer izkoristili kar najbolje. Nočitev.

4. dan: ANURADHAPURA – HABARANA
Zajtrk. Nato se bomo podali v arheološki park, kjer bomo občudovali izjemno veličino in mogočnost največjih stup na otoku, nato se bomo podali do svetega Bodhi drevesa, mladike tistega, pod katerim je sam Buda doživel razsvetljenje. Postali pa bomo tudi pri največjem stoječem kipu Bude – Avukana Budi. Izjemno močne in svete točke dneva nas bodo vsekakor prerodile. Na poti nazaj na jug si bomo privoščili kak rambutan ali kraljevi kokos… Nato pa se bomo podali na obisk v vasico Hiriwadunna, kjer bomo obiskali lokalno domovanje in se pustili skromno pogostiti s strani domačinov. Še krajša vožnja s čolnom po jezeru, ki vaščanom daje vodo in hrano. Namestitev v hotelu in krajši predah. Sledila bo večerja in nočitev.

5. dan: SAFARI MINERIYA – KANDY
Zajtrku bo sledil izlet s terenci v neokrnjeno naravo parka Mineriya. Park je poznan po največji koncentraciji slonov na Šrilanki in z malo sreče jih bomo resnično srečali. Park je prav tako domovanje plahih šrilanških leopardov, katere odlikuje izjemna lepota, a žal je srečanje z njimi izjemna redkost. Po prijetni izkušnji in umiku v naravo pa se bomo odpeljali v Kandy. Na poti bomo obiskali lepo ohranjeni tempelj Nalanda gedige, ki je hkrati posebnost Šrilanke tako arhitekturno, kot tudi z vidika reliefnega okrasja, saj je to edini tempelj v državi, kjer najdemo upodobljene kipe v pozah kamasutre. Popoldanski prihod v Kandy nas bo pogostil z obiskom najsvetejšega templja otoka, kjer hranijo relikvijo budov zob. Namestitev, večerja in nočitev.

6. dan: KANDY – MAHIYANGANAYA
Zajtrk. Prav poseben dan bo namenjen obisku staroselcev Šrilanke – prebivalcem Veddha. Samo še kakih 3000 jih živi po enostavnem konceptu lova in nabiralništva, domujejo v preprostih kočah odlikuje pa jih spretnost preživetja pridobljena in prekaljena skozi tisočletja poznavanja skrivnosti otoka in vsekakor tudi vodenje njihovih izjemnih šamanov. Obisk vasice in posebna spiritualna izkušnja. Ko se nam bo dovolj prvinske izkušnje pa se bomo vrnili v naš hotel. Na poti si bomo privoščili sadno »kosilce«. Krajši predah in sledila bo večerja. Nočitev.

7. dan: KANDY in AYURVEDA
Po zajtrku se bomo podali v center ayurvedske medicine. O tej pomembni zdravilno-relaksacijski panogi se bomo najprej poučili v družbi izvedenca, nato pa si bomo privoščili tudi celostni paket razvajanja in nege telesa. Po prijetni izkušnji bo potrebno malce podoživljati in spoznavati novo pridobljene občutke. Popoldan si bomo vzeli čas za obisk pestrosti vegetacije, ki se nahaja v čudovitem botaničnem vrtu Kandy-ja. Večerja in nočitev.

8. dan: KANDY – NANOYA – WASKADUWA
Po zajtrku se bomo vkrcali na panoramski vlak, kateri nas bo ležerno popeljal mimo tropskega rastja, slikovitih vasic, čajnih plantaž in čudovitih slapov naravnost v srce šrilanškega višavja. Končna postaja bo Nanoya, kjer se bomo zopet spustila nazaj v nižavje, prav do 0 m nadmorske višine, saj bomo pozno popoldan že lahko preizkušali moč in lepoto indijskega oceana. Namestitev v hotelu na obali. Večerja in nočitev.

9. dan: WASKADUWA
Zajtrk, večerja. Prost dan za uživanje, delavnice, sproščanje in kopanje. Nočitev.

10. dan: WASKADUWA
Zajtrk, večerja. Prost dan za uživanje, delavnice, sproščanje in kopanje. Nočitev.

11. dan: WASKADUWA – COLOMBO – EVROPA
Po zajtrku prosto do odjave. Popoldanski prevoz do Colomba, prijava in polet proti Evropi.
Obrok na letalu.

12. dan: – LJUBLJANA
Nadaljevanje poleta s presedanjem in postankom v Istanbulu. Obrok na letalu.

Organizator: VARD d.o.o. Celje

Rok za prijave: 30.9.2018

Prijavnica:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...