Vietnam in Kambodža – potovanje k Sebi

Kdaj:
16. november, 2019 @ 16:07 – 29. november, 2019 @ 17:07
2019-11-16T16:07:00+01:00
2019-11-29T17:07:00+01:00
Kje:
Vietnam in Kambodža
Cena:
3.669,00 €

Vietnam in Kambodža

16.11.2019
15 dni

V idili narave, kulture, arhitekture in mistike bomo povezovali zunanji in notranji svet, oziroma svetove.
Potovanje je izkustvenega značaja, pa vendar se skozi doživetja starodavnih kultur lahko naučimo povezovanja s svojimi globinami.

Potovanje je namenjeno tistim, ki ste že spoznali meditacijo, raziskujete in spoznavate sebe, ste prilagodljivi na nepričakovane spremembe in znate sprejemati situacije, ki nenadoma spremenijo tok energij.
Določeni trenutku bodo namenjeni odklopu od vsega, tišini … doživljanju sebe.
Določeni trenutki bodo popolna predaja energijam krajev, ki jih bomo obiskali.
Potovanje ni primerno za ljudi, ki življenje živijo po merilih kontrole vsakega trenutka.
Na mojih potovanjih to pač ne gre skupaj.
Biti voden je nekaj najlepšega, saj Duši prepustimo čisto vse.
In takrat se dogajajo neprecenljive stvari, ki jih za nič na svetu ne bi želeli zamuditi.
Dovoljujem si spremeniti program v primeru čutenja posebnih energij na določenih mestih, kjer bi se lahko zadržali dlje.

1. Dan: Ljubljana – Azija
Zbor v Ljubljani in prevoz do Zagrebškega letališča. Prijava in polet s presedanjem proti Aziji (ZAG-DOH 08:40-16:10; DOH-HAN 20:50-07:25+1). Obrok na letalu.

2. Dan: Hanoi
Nadaljevanje poleta. Jutranji pristanek in ureditev formalnosti vstopa. Nato prevoz v hotel (transfer cca 1 ura) in namestitev ter krajša osvežitev. Nato obiščemo staro središče Hanoja, kjer se bomo najprej poklonili in zahvalili novemu dnevu priložnosti v templju Tran Quoc na Zahodnem jezeru, ki je najstarejši mestni tempelj, sveto središče že več kot 1500 let. Nato bomo kar najbolj slikovito zaobjeli stari Hanoj ob Hoan Kiem jezeru, ko se bomo s cycloji (lokalne rikše) zapeljali skozi vrvež mestnih ulic. Kot v prvi vrsti teatra bomo uživali v bliskovitem vsakdanu domačinov. Nato pa bomo doživeli prijetno izkušnjo in priznano vietnamsko kulinariko po preverjenih recepturah poskušali soustvarjati na kratkem kuharskem tečaju. Sledila bo še večerja in nato vrnitev v hotel, nočitev.

3. Dan: Hanoi – Halong zaliv
Zajtrku bo sledil približno 3 ure (160km) dolg transfer v Halong – zaliv spuščajočega se zmaja, katerega krasi skoraj 3000 otočkov in čeri, katere so vse čudoviti kraški fenomen in skupaj z morjem in igro svetlobe pričarajo navdušenje vsakemu obiskovalcu. Najbolj idilično pa bo naše nocojšnje domovanje, saj bomo nameščeni v dvoposteljnih kabinah tradicionalne džunke, katera nas bo zapeljala med slikovite otočke. Med križarjenjem bomo imeli v panoramski restavraciji najprej kosilo, nato pa si bomo ogledali nekaj otočkov tudi od blizu: navdušile nas bodo plaže, katere so ponekod dodatni okras otočkov, kraške jame, katere dosegajo tudi zavidljive velikosti, vsekakor pa bo pika na i našemu križarjenju magična silhueta mnogoterih otočkov najrazličnejših oblik. Na našem plovilu bo čas tudi za poležavanje na sončni terasi. Večerja in nočitev na džunki.

4. Dan: Halong zaliv – Hanoi
Ob lepem vremenu bomo lahko uživali v sončnem vzhodu na naši džunki, kateri je res nekaj neponovljivega. Nato bomo imeli lahek zajtrk, kateremu bo sledil obisk plavajoče ribiške vasice, kjer se bomo seznanili z lokalno skupnostjo in se navduševali z domiselnostjo teh resnično posebnih prebivalcev. Po vrnitvi na naše plovilo bomo imeli na naši džunki še zgodnje kosilo, nato pa odjava in sledil bo cca 3 urni prevoz v Hanoi. Popoldan bomo obiskali tempelj književnosti (prva univerza Vietnama) in spoznavali modrosti Konfucija v tem aktivnem templju. Nato si bomo privoščili še lahko večerjo (juha z rezanci in pomladanski zavitki). Konec dneva pa nas čaka prijetna predstava vodnih lutk (1 ura od 20:00-21:00), katera nas bo seznanila sicer s preprosto zamišljeno, a vrhunsko izpopolnjeno ljudsko umetnostjo. Po hrani za dušo pa bo čas za počitek. Nočitev.

5. Dan: Hanoi – Hue
Zajtrk. Dopoldanski polet v nekdaj cesarsko prestolnico Hue (let 1ura 10min), kjer si bomo ogledali lokalno tržnico, sledila bo idilična vožnja po Perfume (Dišavni) reki vse do pagode Thien Mu, katera je bila postavljena po prerokbi o povrnitvi vietnamskega ugleda in prosperitete, katera sta zatavala neznano kam. Nato bomo obiskali še eno idilično točko, grobnico nekdanjega cesarja Tu Duca, kjer je vse pripravljeno za onostranstvo. Po bogatih vtisih dne v nekdanji prestolnici pa si bomo privoščili vietnamsko značilno večerjo ob spremljavi tradicionalne žive glasbe. Nočitev.

6. Dan: Hue – Danang – Hoian
Zajtrk. Na slikoviti vožnji proti jugu (cca 3-3,5 ure) se bomo ustavili v zapeljivo lepem predelu Langco, katerega na eni strani krasi laguna, na drugi pa peščena obala. Na obali si bomo privoščili tudi vietnamsko kavo, ki je nekaj posebnega, tako v načinu priprave kot tudi po okusu gre za pravi ritual. Nato bomo v Danangu obiskali muzej skulptur civilizacije Cham, katera je v centralnem Vietnamu vladala dolga stoletja, mi pa se bomo navduševali nad izjemnimi kreacijami, kjer je moč zaslediti hindujske in budistične sledi, katere je v različnih obdobjih uporabljala ta civilizacija indijskega izvora. Popoldan pa bomo namenili brezskrbnem odkrivanju slikovitega mesta Hoian, kjer bomo spoznali starodavno kitajsko, vietnamsko in japonsko arhitekturo, v mestecu ob reki pa bomo imeli tudi značilno večerjo. Nočitev.

7. Dan: Hoian in My Son – Siem Reap
Zajtrk in priprava na prav poseben dan. Ob 8 uri pričetek ogledov: Najprej se bomo odpravili na obisk starodavnega spiritualno-intelektualnega centra dinastije Cham (cca 1,5-2,5 ure transfer). Obiskali bomo namreč njihove najpomembnejše templje in grobnice. Po močnem energijskem napoju pa se bo prilegla ležerna vožnja s kolesi skozi naselja in ob riževih poljih, kjer se bomo popolnoma sprostili in naužili lepot podeželja. Vrnitev v Hoian in kosilo v restavraciji, sledil pa bo transfer na letališče. Prijava in polet v Kambodžo (1ura 20min). Prevoz v hotel in nočitev.

8. Dan: Siem Reap in Kulen
Čudovit dan nas čaka! Kar takoj po zajtrku se bomo namreč odpravili na podeželje, kjer nas bo vseskozi spremljala idila ruralne Kambodže in preprostost prebivalcev. Obiskali bomo pomemben kompleks svetišča tisočerih ling (transfer cca 2 uri), katere so tod kmerski kralji v časih prevladujočega hinduizma dali izklesati v rečni strugi. Ta voda je zato sveta, blagoslovljena in kraj kot tak pomembno romarsko središče. Sama reka pa izvira na gori Kulen, ki simbolizira sveti vrh Hinduizma – Meru. Krajši in lažji pohod skozi tropsko rastje k slapovom in lingam (cca 3km, 1ura hoje -v obe smeri). Nato se bomo podali na obrežje velikega jezera Tonle Sap, kjer se bomo seznanili z življenjem plavajočih vasic in vasi hiš na kolih, saj je to edina možna oblika v tem predelu, kjer je čutiti vpliv oddaljenega Mekonga preko spreminjajočega se vodostaja jezera (višinska sprememba je tudi do 14 m!). Ob jezeru bomo tudi povečerjali in pričakali sončni zahod. Nočitev.

9. Dan: Siem Reap in Angkor
Zajtrk in obisk kralja templjev. Obiskali bomo namreč Angkor Wat, ki je vsekakor, gledano z vidika dovršenosti in skladja, najlepši tempelj na svetu. Hkrati bomo obiskali tudi tempelj Ta Phrom in nekdanje kraljevo mesto Angkor Thom, kjer bomo videli mogočni tempelj obrazov Avalokitešvare (Bayon), kraljevo teraso in Baphuon. V sklopu kompleksa Angkor je mnogo možnosti za krepčanje, počitek in osvežitev, kot tudi za nakup kakšnega suvenirja. Večer bomo pričakali na templju Pre Rup, od koder bomo v posebno mističnem razpoloženju lahko občudovali spreminjane silhuete narave ob zahajajočem soncu. Sledila bo še večerja, kjer bo prava posebnost tudi plesna predstava Apsara. Nočitev.

10. Dan: Siem Reap – delta Mekong My Tho
Zajtrk in prevoz na letališče ter polet v Hochiminh City (1ura 20min). Sledil bo še transfer (cca 2 uri) do enega od krakov mogočnega Mekonga, azijskega veletoka, kjer je žitnica Vietnama. Seznanili se bomo z nekoliko drugačnimi potezami domačinov. Tod se že stoletja mešajo rase Chamov, Khmerov iz Kambodže in Lac Vietov (Vietnamcev). Njihov način življenja je v vsakem detajlu prilagojen in vezan na Mekong. Silno moč reke pa bomo vsekakor lahko občutili tudi sami. Odkrivali jo bomo v kombinaciji motoriziranih plovil in tradicionalnih vietnamskih čolnov na vesla (krajše vožnje). Idilično doživetje nam bo popestril še obisk in gostoljubje domačinov, kjer bomo obiskali značilne delavnice in nasade. Nato pa se bomo namestili v hotelu in povečerjali. Nočitev.

11. Dan: Mekong – Saigon – Phu Quoc
Zajtrk. Nato se bomo podali na reko in prav posebno doživetje bo jutro v delti. Na motoriziranih čolnih bomo obiskali plavajočo tržnico, kjer bomo priče živahnem trgovanju s sadjem in zelenjavo. Vsekakor bomo sveže sadje tudi poskusili, možen pa bo tudi nakup le-tega (iz prve roke, direktno iz rodovitne plantaže, res nekaj posebnega). Nato vrnitev v hotel, odjava in transfer v Saigon (cca 2 uri), kateremu bo sledil še polet na tropski otok tajskega morja Phu Quoc. Po pristanku sledi še transfer v hotel, večerja in nočitev na peščeni obali tropskega otoka.

12. Dan: Phu Quoc – prosto na obali
Zajtrk, večerja. Prost dan za lastne aktivnosti…
Nočitev.

13. Dan: Phu Quoc – prosto na obali
Zajtrk, večerja. Prost dan za lastne aktivnosti…
Nočitev.

14. Dan: Mui Ne – Saigon – Evropa
Zajtrk in prosto do odjave. Transfer na letališče in polet v Saigon, kjer sledi še prijava za naš povratni let s presedanjem domov (SGN-DOH 19:15-23:55). Obrok na letalu.

15. Dan: Ljubljana
Nadaljevanje poleta s presedanjem proti Zagrebu (DOH-ZAG 02:00-06:15). Po pristanku še transfer do Ljubljane.

Cena: pri 17 potnikih 3.439 €
pri 12 potnikih 3.669 €

Min. 12 potnikov.
Doplačilo po žeji:
– enoposteljna soba/kabina: 482 €;
– odpovedni riziko: 175 €

V ceni vključeno:
Povratni polet Zagreb-Hanoi, Saigon-Zagreb, transfer iz Ljubljane, navedeni domači poleti (5x), vse pristojbine, vsi prevozi po programu in vstopnine ter spremstvo slovenskega vodje poti, lokalni vodniki, kuharski tečaj, vožnja s kolesi, vsi prevozi s čolni in nočitev 1x na ladji lokalne kategorije 5* v Halong zalivu v dvoposteljnih zunanjih kabinah, 11x nočitev z zajtrki v hotelih 4*, vsi navedeni obroki (vsak dan kosilo ali večerja), vstopna vizuma in urejanje, osnovne napitnine za lokalne vodnike in voznike, zdravstvena asistenca v tujini (premija do 25.000€), organizacija in asistenca VARD. energijska podpora, meditacije in uvidi Vesne Neferamis.

Vizuma sta potrebna (vključeno v ceni), cepljenja niso obvezna, več na: www.zdravinapot.si
Organizator potovanja: VARD d.o.o., v Celju 20.2.2019 Rok za prijave: 16.5.2019
Splošni pogoji so sestavni del potovanja: pogoji VARD

Pri rezervaciji je sklic za plačilo SI12 1722, obvezno tudi dostava kopije potnega lista.
Vsa plačila so na TRR: SI56 0510 0801 4694 134 (ABANKA)
VARD D.O.O., OBLAKOVA 32, 3000 CELJE

Prijavnica:

Tel. št., kamor vas lahko pokličemo v nujnih primerih...